Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Angų kalbos konkursas

2017 m. balandžio 28 d. mūsų mokyklos 5-ųjų klasių moksleivių komanda „The Bees“ („Bitutės“) laimėjo 1-ąją vietą Vilniaus miesto bendrojo ugdymo integruotame anglų kalbos ir technologijų konkurse „I am an ecology and so are you“‚ kuris vyko Simono Konarskio mokykloje.

 

Mūsų mokyklai atstovavo 5a ir 5b klasės moksleiviai Jaroslavceva Darija, Rybačevskaja Emilija, Babenko Darija, Pauč Viktorija ir Ustinovič Aleksandr (mokytojos Olga Gric ir Irina Miler). Jie puikiai atliko konkurso 1-ąją dalį – „ ekologinę viktoriną“ anglų kalba, o 2-osios (praktinės) dalies metu mūsų penktokai sukūrė nuostabų paveikslą „The Lake” („Ežeras“).

 

Laimėjimas nebuvo atsitiktinis. Anglų kalbos dalykinės savaitės metu mokleiviai rinko informaciją apie gamtą, ekologiją, ruošė savo kūrybinius darbelius iš buitinių atliekų; pristatė power point prezentacijas „ekologine” tema, deklamavo eilėraščius apie gamtą. Tai buvo tikras visos mokyklos komandinis darbas. Penktokams pasitikrinti žinias apie gamtą prieš konkursą buvo paruošti viktorininiai klausimynai, kuriuos parengė 9b klasės moksleivės Anastasija Dubovik ir Julija Ivanova ir 7v klasės mokinys Maksim Jaroslavcev.