Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

„Live Your Goals“ festivalis keliauja po Lietuvą

#LiveYourGoals festivalis Vilniuje

 

http://bit.ly/2xQ022o

 

Po Lietuvos mokyklas keliauja rožinis futbolas – startavo „Live Your Goals“ merginų futbolo festivalis. Trečius metus vykstančioje kampanijoje futbolą išbando 1–8 klasių moksleivės.

 

Pirmasis festivalis surengtas Vilniuje, sostinės V. Sirokomlės gimnazijos stadione. Čia rudens darganą vaikė daugiau nei 200 rožine apranga pasipuošusių mergaičių iš septynių mokyklų.

 

Festivalio organizatorės su moksleivėmis gerino vikrumo, koordinacijos ir kamuolio varymo pratimų, o vėliau dalyvės buvo apdovanotos įvairiomis dovanėlėmis.

 

Renginio Vilniuje organizatorė ir V. Sirokomlės gimnazijos fizinio lavinimo mokytoja Romualda Dubinskienė džiaugėsi, jog pavyko sutraukti tiek mergaičių: „Renginys tikrai pavyko – susirinko daug mergaičių iš septynių mokyklų. Buvo nemažai mergaičių iš pradinių klasių ir vyresnių, tad džiugu, jog jas sudomino tokia šventė. Nors oras nebuvo geriausias, tačiau nesušalome ir linksmai sportavome”.

 

„Mes palaikome šią festivalio idėją ir neabejoju, kad mergaitėms bus didesnis noras žaisti futbolą. Savo mokykloje turime jauną mokytoją Viktoriją Magalinskają, kuri įtraukia vaikus žaisti futbolą, todėl jau laukiame kitų metų festivalio ir ten tikrai turėsime savo atstoves“, – teigė mokytoja.

 

Šiemet „Live Your Goals“ festivalis taip pat rengiamas Telšiuose, Panevėžyje, Trakuose, Gargžduose ir Prienuose.

 

„Live Your Goals“ (Įgyvendink svajones) – visame pasaulyje nuo 2015 m. vykstanti moterų futbolo populiarinimo kampanija. Šiais metais festivalis organizuojamas šešiuose šalies miestuose. Kampanijos ambasadorės - Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjos Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė ir Kamilė Vaičiulaitytė.