Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

PROJEKTAS „LITERATŪROS KLASIKA KITAIP“

Lapkričio 26 d. 9-10 klasių mokiniai, jų tėvai ir mokytojai dalyvavo mokyklos projekte „Literatūros klasika kitaip“. Mokykla dėkoja projekto rėmėjai Savivaldybės tarybos nariai, žurnalistei, politikei Romualdai Poševeckajai.  

 

Projektui buvo skirta 600 Eur. Mokiniai apsilankė Vilniaus rusų dramos teatre spektaklyje pagal A. Chechovo pjesę „Meška“. Projekto vadovai: Svetlana Butautuenė, Liudmila Kobrina.

 

Projekto aprašymas:

 

Projektas skirtas 9-10 klasių mokiniams, siekiant netradicine forma pateikti programinius rusų literatūros kūrinius, taip pat mokinių karjeros ugdymui (susitikimas su aktoriumi Telmanu Ragimovu, buvusiu mūsų mokyklos mokiniu). Projekto refleksija vyks per klasės valandėles, gimtosios kalbos (rusų) pamokas. Mokiniai, savarankiškai perskaitę kūrinį ir aptarę jį per pamokas, spektaklio metų pamatys, kaip galima šiuolaikiškai interpretuoti literatūros klasiką, tai skatins jų kritinį mastymą ir ugdys kūrybiškumą. Pokalbis po spektaklio su aktoriais suteiks galimybę į aktoriaus profesiją pažvelgti kitaip, suprasti, kokių gebėjimų ir kompetencijų reikia, norint tapti aktoriumi.