Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Lietuvos nepriklausomybės 100-metis paminėtas žiniomis apie Lietuvą

2018 metų vasario 8 dieną mokykloje vyko netradicinė pamoka „Įdomiai apie Lietuvą“ (organizavo lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Aurelija Lesauskienė ir informacinių technologijų mokytoja metodininkė Aneta Nijazova-Elsayed). 

 

9–10 klasių mokiniai rungėsi žiniomis apie Lietuvą. Šaunūs buvo tiek 10-okai, tiek 9-okai, tačiau pergalę nusiskynė 9-okai!

 

Kitą dieną 9–10 klasių mokinių komanda atstovauti mokyklai vyko į Adomo Mickevičiaus gimnaziją. Ten protų mūšyje „Apie Lietuvą kitaip“ žiniomis rungėsi jau su Vilniaus miesto mokyklomis. Nors prizinės vietos ir negavome, tačiau puikios patirties, dovanų ir smagių emocijų tikrai netrūko. Tačiau apie tai tegu kalba patys mokiniai:

 

Mokykloje vykęs protų mūšis buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Susirinko labai daug žiūrovų. Per dvi valandas trukusį žaidimą galima buvo sužinoti daug informacijos apie Lietuvą įvairiomis temomis: Lietuvos istorija, literatūra, UNESCO paveldas, etnografinių regionų ypatumai, asmenybės ir kt. Ir 9-okų, ir 10-okų komandos pasirodė puikiai, nenuobodu buvo ir žiūrovams, nes žaidimas reikalavo daug dėmesio, o pabaigoje, kol komisija skaičiavo rezultatus, visi gavo dar po kryžiažodį apie Lietuvą. Renginys buvo labai įdomus, informatyvus, viršijo visus mūsų lūkesčius. Asmeniškai man labai patiko ir norėčiau, kad panašių pamokų mokykloje būtų kuo daugiau. Džiaugiuosi, kad kitą dieną protų mūšyje apie Lietuvą teko atstovauti mokyklai ir Adomo Mickevičiaus gimnazijoje. Pirmiausia norėtųsi pasidžiaugti šios mokyklos svetingumu ir šiltu priėmimu. Gražu, kad tokia proga mokyklos gimnazistai mus pasitiko vilkėdami tautinius lietuvių drabužius. Užduotys buvo pakankamai sunkios ir nors prizinės vietos neužėmėme, tačiau nuo prizininkų nedaug teatsilikome. Svarbiausia, puikiai praleidome laiką, gavome dovanų.

(Melana Janovič, 10 a kl.)

 

Dalyvaudama protų mūšyje „Įdomiai apie Lietuvą“ turėjau gerą progą pasitikrinti savo žinias apie gimtąją šalį. Žinoma, ruošiausi, tad prieš žaidimą peržiūrėjau visas svarbias Lietuvai datas ir informaciją apie žymius Lietuvos rašytojus, nes savo komandoje buvau atsakinga už istorijos ir literatūros temas. Buvau labai laiminga sužinojusi naujų dalykų ir per žaidimą galėjusi pasakyti teisingą atsakymą. Žaidimo pradžioje turėjome pristatyti savo komandą, tad sugalvojome trumpą eilėraštį. Jį kuriant kiekvienas įdėjo savo indėlį, o pats prisistatymas buvo išties žavus. Patiko ir mūsų komandos darbas. Klausimai ir užduotys buvo įdomūs, norėjosi kuo greičiau atsakyti ir eiti prie kito turo, nes jautėme, kad ir ten laukia kažkas smagaus. Vertinimo komisija atidžiai klausėsi ir, pasirodo, taip pat sužinojo vieną kitą naują faktą apie Lietuvą. Labai džiaugiuosi, kad dalyvavau.

(Sandra Pučnina, 10 a kl.)

 

Dalyvauti protų mūšyje mokykloje man tikrai patiko, nes buvo įdomu varžytis su dešimtokais, o pats renginys – tai puiki galimybė sužinoti daugiau apie Lietuvos literatūrą, geografiją, istoriją. Protų mūšyje Adomo Mickevičiaus gimnazijoje buvo sunkiau, bet taip pat paliko gerą įspūdį, buvo įdomu palyginti savo gebėjimus su kitų mokyklų mokinių gebėjimais. Jei būtų galimybė dalyvauti protų mūšyje kitais metais, būtinai dalyvaučiau.

(Edvin Macel, 9 a kl.)

 

Protų mūšis – tai yra puiki galimybė išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti žinias. Pats renginys man patiko, buvo įdomūs klausimai ir užduotys. Supratau, koks svarbus yra komandinis darbas. Laimėti šį renginį mums padėjo mūsų žinios ir geras komandinis darbas.

(Alina Paškevič, 9 a kl.)

 

Man protų mūšis labai patiko, sužinojau daug dar nežinotų dalykų, buvo įdomu dirbti komandoje, būti tarp protingų žmonių. Renginio idėja yra nuostabi, turėtume organizuoti daugiau tokių renginių. Miesto renginyje, manau, galėjome pasirodyti ir geriau, bet ką padarysi... Juolab teisingai atsakėme ne į vieną, o į visai nemažai klausimų. Dalyvavimu esu patenkintas ir mielai tokiame renginyje ateityje dalyvaučiau.

(Vadim Ceiko, 9 a kl.)

 

Džiaugiuosi, kad dalyvavau intelektualiame žaidime apie Lietuvą tiek mokykloje, tiek miesto renginyje. Galėjome pasitikrinti savo žinias, padiskutuoti įdomiomis ir įvairiomis temomis, pajusti komandinio darbo dvasią. Klausimai ir užduotys tikrai nebuvo iš lengvųjų, reikėjo pagalvoti, padiskutuoti. Jautėme ir įtampą, ir konkurenciją, kartu ir atsakomybę. Ir ateity tokiuose konkursuose mielai dalyvaučiau.

(Deividas Jekimov, 10 a kl.)

 

Dalyvavome pamokoje apie Lietuvą ir buvome labai patenkinti ne tik mes, dalyviai, bet ir žiūrovai – juk turėjome puikią progą pasitikrinti, ką žinome apie Lietuvą, kartu praplėsti savo akiratį. Kitą dieną su komanda vykau į Adomo Mickevičiaus gimnaziją. Labai šaunu, kad mus pakvietė dalyvauti renginyje „Apie Lietuvą kitaip“. Supratome, kad tikrai yra kur augti, tobulėti, jog yra daug kelių ir būdų, kaip kuo geriau pažinti savąjį kraštą. Buvo tikrai pravartu dalyvauti, juk pasitikrinome savo žinias, gavome daug teigiamų emocijų ir apskritai smagiai praleidome laiką.

(Emilija Sobolevskaja, 10 b kl.)