Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Projektas „Meniniai užsiėmimai VYDŪNO KELIAIS“

2018-ieji metai yra paskelbti Vydūno metais. Norėjosi, kad mūsų šaunūs septintokai bent akimirkai prisiliestų prie paslaptingo ir kartu didingo Vilhelmo Storostos – Vydūno. Tad atsiliepėme į kvietimą dalyvauti projekte ir buvome atrinkti! Todėl gegužės 22 d. 7 a klasės mokiniai su lietuvių kalbos mokytojomis Aurelija ir Jolanta vyko į Vilniaus Rotušę, kur dalyvavo projekte „Meniniai užsiėmimai VYDŪNO KELIAIS“. Ši edukacinė programa – netradiciniai užsiėmimai – mokiniams buvo tarsi mažytė pažintis su didžiu Lietuvos Mokytoju, filosofu, mąstytoju, mokslininku Vydūnu ir jo palikimu. Tačiau tegu apie tai kalba patys mokiniai:

 

Ši pažintinė pamoka buvo labai įdomi, sužinojome, kaip Vydūnas mąstė apie gamtą, meilę, visatą, galėjome ir patys įvairiomis technikomis piešti mąstydami apie gamtos grožį, jos natūralias spalvas, linijas.

(Justina)

 

Kai mes piešėme gamtos daiktus – lapelius, akmenukus, kriaukles, klausėme dailininkės pasakojimo, kaip svarbu įsiklausyti, įsižiūrėti, pamatyti ir perteikti grožį, švarą, daiktų linijas, spalvas, šešėlius. Apie patį Vydūną pasakojo ant sienų surengta fotografijų paroda iš jo gyvenimo epizodų. Man labai patiko ši išvyka.

(Aleksandras)

 

Įėję į kambarį, kur turėjo vykti edukacinė pamoka, pamatėme didžiulį stalą, ant kurio buvo daug popieriaus lapų, įvairiausių dažų, pieštukų, kreidelių ir daiktų iš gamtos – kriauklių, medžio lapų, įvairiaformių akmenų, džiovintų aguonų, svogūnų, medžio gabaliukų ir dar kitokių daiktų. Sužinojau, kad paprasčiausias daiktas gali būti tarsi stebuklingas, tik reikia į jį įsižiūrėti, pajusti.

(Kamila)