Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

SKAUTŲ VASARA

Tai buvo antra ne visai tradicinė vasara, kai ir mes negalėjome išvažiuoti į stovyklas kitose šalyse, ir pas mus svečių neatvyko. Tačiau bent jau susirinko visa draugovė, ir tai buvo puiku.

 

Birželio gale prasidėjo mūsų tradicinė stovykla "Miško vaikai" Dzūkijos nacionaliniame parke. Jos programa buvo irgi tradicinė: ryte mankšta, rikiuotė, dieną dirbtuvės ir studijos, žaidimai, įvairūs užsiėmimai, maudymasis, vakare laužai, dainos, dešrelių kepimas... Buvo atvažiavę šauliai, kurie papasakojo apie savo organizaciją, leido mums pašaudyti. Vieną dieną maudėmės ne upėje, o pievoje - gaisrininkai palaistė mus iš savo mašinos, kad augtume didesni. Buvo savivaldos diena, kai jaunesnieji skautai perėmė vadovavimą stovyklai. Deja, po pusdienio pamatėme, kad vadovauti stovyklai nėra taip lengva, kaip atrodo iš šalies... Vienas iš įspūdingiausių renginių - ralis, kuriame reikia įveikti daug sudėtingų kliūčių ... ir savo baimes. Juo labiausiai džiaugiasi tie, kas nori išbandyti save ir pajusti sunkiai pasiektos pergalės skonį. Žinoma, ir tradicinis žygis: vyresnieji keliauja dvi dienas, jaunesnieji vieną, ir baigiasi jis plaukimu baidarėmis. Tik šiemet vyresniesiems skautams pasisekė - jie išbandė irklalentes. Taigi stovykla patiko visiems, bet ypač jauniesiems lyderiams, kurie džiaugėsi galėdami prisidėti ruošiant ir vykdant stovyklos programą.

 

      

 

 

      

 

 

 

      

 

 

      

 

      

 

      

 

      

 

 

 

      

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Rugpjūčio gale Aukštaitijos nacionaliniame parke vyko antroji stovykla. Tai buvo lyderių kursai, skirti jaunesniesiems lyderiams. Programą jiems paruošė patyrę vadovai. Joje - dirbtuvės, paskaitos ir seminarai lyderiavimo, tolerancijos, darbo su vaikais temomis, komandos formavimas. Stovyklos pabaigoje jaunieji lyderiai gavo praktinę užduotį - sudaryti programą ir pravesti vasaros stovyklų sezono uždarymą.

 

 

   

 

 

 

Abi stovyklas finansavo Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Inesa S.