Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

SKAUTŲ STOVYKLOS

Šiemet mūsų skautams nepavyko išvažiuoti į tarptautines stovyklas, todėl stovyklavome Lietuvoje.

 

Pirmoji stovykla vyko birželio pabaigoje Vilkaviškyje. Tai darbo ir poilsio stovykla. Joje ne tik padirbėjome daržuose, ruošėme maisto atsargas mūsų didžiajai stovyklai, bet ir poilsiavome: žaidėme, maudėmės, šventėme Jonines.

 

Mūsų tradicinė stovykla „Miško vaikai“ vyko tradicinėje vietoje – Dzūkijos nacionaliniame parke, Puvočių stovyklavietėje. Čia 10 dienų nuo ryto iki nakties dalyvavome pačiuose įvairiausiuose užsiėmimuose: žaidimuose, konkursuose, varžybose, mokėmės rankdarbių, organizavome laužus... Buvo atvažiavę netgi gaisrininkai, jie išmaudė visus stovyklautojus „duše“. Gaila tik vieno – negalėjome pasikviesti svečių iš kitų šalių.

 

Rugpjūčio mėnesį suorganizavome stovyklą būsimiems lyderiams. Stovykla vyko Aukštaitijos nacionaliniame parke, Pakretuonėje. Kiekvieną dieną skautai leido laiką dirbtuvėse, mokėsi įdomiai pateikti skautų programą vaikams. Taip pat gilinosi į emocijų psichologiją, kaip reikėtų valdyti emocijas. Vakarais vyko paskaitos apie įvairius ugdymo metodus ir jų taikymą praktikoje. Visi grįžo pasisėmę žinių bei motyvacijos darbui su vaikais.

 

Rudens stovyklą Vilkaviškyje pravedė jaunieji lyderiai. Jie dirbo su jaunesniaisiais skautais, ruošdami juos antrojo patyrimo laipsnio egzaminui. Visi pasirodė puikiai: užsiėmimai su vaikais buvo labai įdomūs, įvairūs. Iš stovyklos parsivežėme ne tik 8 skautus geltonais kaklaraiščiais, bet ir 3 „vyšniukus“.

 

Visas šias stovyklas dalinai arba pilnai finansavo Vilniaus miesto savivaldybė. Dėkojame jai už turiningas vasaros ir rudens atostogas.